Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡ. ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ – ΚΑΛΑΚΙΚΟΥ είναι Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω και Συμβουλίου Επικρατείας.

Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (CEDR).

Γεννήθηκε το έτος 1965 στο Μικρό Δέρειο Ν. Έβρου.
Αποφοίτησε το έτος 1988 με Υποτροφία από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το έτος 1990 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και ασκεί αδιαλείπτως την μάχιμη δικηγορία.

Προήχθη σε Δικηγόρο παρά Πρωτοδίκαις τον Ιανουάριο του 1991, σε Δικηγόρο παρά Εφέταις τον Φεβρουάριο του 1995 και τον Ιούλιο του 2005 σε Δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω.

Ασχολείται με υποθέσεις που εμπίπτουν κυρίως στο Ποινικό, Στρατιωτικό (Προσφυγές, Αναφορές, Διοικητικές Απολογίες κ.λ.π., Διοικητικές Πράξεις), Οικογενειακό (Διαζύγια – Επιμέλεια – Διατροφές – Επικοινωνία), Αστικό, Κληρονομικό, Εργατικό, Εμπράγματο, Διοικητικό, Ιατρικό (Αγωγές από ιατρικά λάθη κατά Ν.Π.Δ.Δ. – Ν.Π.Ι.Δ. και Δημοσίου) Δίκαιο, Αυτοκινητιστικές (Τροχαία Ατυχήματα), Μισθωτικές Διαφορές.

Παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες και γνώσεις όλων, ανεξαιρέτως των κλάδων του Ελληνικού Δικαίου.

Έλαβε και εξακολουθεί να παίρνει μέρος σε πολλά σεμινάρια – συνέδρια (όπως Ποινικού, Αστικού δικαίου, Τραπεζικού δικαίου, Διαμεσολάβησης, Διαπραγματεύσεων) και πολλά άλλα, όχι μόνο σχετικά με την νομική επιστήμη, αλλά και διαφόρου ύλης και ενδιαφέροντος, έχοντας στόχο την σφαιρική επιμόρφωση των νομικών της γνώσεων.

Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Ν. Καλακίκο, Αστυνομικό Διευθυντή Ε.Α. και έχει μία κόρη, φοιτήτρια στο τελευταίο έτος της Νομικής.